Epifytten Nikodemus

af Mikkel Fossmo

Epifytten Nikodemus

En bog om den store forelskelse, der blomstrer ud i et foster. Men det er et uregerligt foster, der går sine egne veje, kravler ud og planter sit flag på livmoderens klode, før det bliver skrabet ud. Det er to mennesker, der bliver skrabet tomme og må gå hule videre gennem verden - men med hinanden i hænderne. 
Mikkel Fossmo debuterede i 2007 på Samlerens forlag med Vækstlaget, der blev præmieret af Statens Kunstfond. I 2009 fulgte digtsamlingen Muldvarp og pelikan.

Anmelderne skrev:

Digtene i Epifytten Nikodemus er karakteriseret ved det tragikomiske, barske, originale, og fabulerende. Titlen hentyder til hovedpersonernes aborterede barn "Hvor gjorde de af Nikodemus/Ned i en plasticspand, velsagtens/til afsavede lemmer, hæmorider og blindtarme". Digtsamlingen skildrer endvidere parrets kærlighedsforhold op til graviditeten og sprogligt set skrevet så digtene sagtens kan læses af også mere urutinerede lyriklæsere.

For digtenes billedrige og samtidig originale og mundrette stil giver Fossmos digte mindelser om både F.P. Jac og Dan Turell.

Original, billedrig og fin digtsamling fra Mikkel Fossmos hånd.

Henrik H. Pedersen