En perfekt dag

af Stine Vinther Larsen

En perfekt dag

Disse digte beskriver hændelser, der kan opstå i løbet af en dag. De er skrevet med sårbarhed, nysgerrighed og eftertænksomhed. Nogle af digtene er konkrete og realistiske, mens andre er surrealistiske og abstrakte. Digtene skal bestå af kontraster og indfange en helt bestemt og nærværende situation.

Anmelderne skrev:

En perfekt dag finder man næppe i Stine Vinther Larsens lille digtsamling, hvor dagene tværtimod ofte kan være svære at komme igennem: "Dagene smuldrer som gær i et varmt glas mælk", hedder det i et af de første digte i samlingen, som også rummer "ikke-dage" og dage, hvor digter-jeget hader alle mennesker. Digtenes grundlæggende ulykkelige og ganske desperate stemning hænger - naturligvis, kunne man måske sige - sammen med den vanskelige kærlighed, der ikke altid vil, som vi vil: "Mit hjerte er åbent, og du skærer i mig". Problemerne med at få et forhold til at fungere gennemstrømmer digtene, hvor ordene hjerte og hjerne forekommer ofte, og hvor fortvivlelsen jævnligt søges dulmet med et anseligt alkoholindtag. Men først og fremmest udkæmpes kampene med kærlighedens sorger og skuffelser på den sproglige arena, hvor man møder mange fine og overrumplende formuleringer: "Solen blender mig" eller "Det er nu tiden stille dør ind".

Forfatteren deler stemme med flere andre unge lyrikere og skriver sig samtidig ind i en klassisk poetisk hovedstrømning, hvor sammenligninger og metaforer er de foretrukne værktøjer i omskrivningen og bearbejdningen af omverdenen.

Et tilløb til konkret poesi og tre lidt dystre sort-hvide fotografier indgår i Stine Vinther Larsens vellykkede poetiske livtag med kærlighedens smerte.

Steffen Kronborg