Nu da det er slut

af Trine Juul

Nu da det er slut

Her møder vi denne glimrende Trine Juul, der gemmer så mange overraskelser til os i sin skrift, der er fyldt med skævvredne vinkler, rørende og melankolske indsigter, originale formuleringer og også med en konstaterende rå patos.

Anmelderne skrev:
Titlerne på de tre afsnit i Trine Juuls digtsamling er bygget op voer den klassiske dannelsesromans formel: "Hjemme", "Ude", "Hjem". Det episke forløb, der følger udviklingen fra barndom over ungdom til voksenlivet, har samlingen til fælles med sit klassiske forlæg, men her hører ligheden også op. Teksterne tematiserer nemlig ikke det kvindelige jegs harmoniske vækst og udvikling, men en grundlæggende oplevelse af tab, forgængelighed og skuffede livsforventninger, der synes at gentage sig uændret fra barndommens diffuse erindringer, over ungdommen og studieårene, ("det var på den tid jeg gik omkring i Århus og sultede"), til voksenlivets roller som mor og ægtefælle. I stedet for vækst synes alting at gentage sig som om "der er intet nyt under solen".

Trine Juuls digte bygger på personligt erfarings- og erindringsstof i en åben og lettilgængelig prosalyrisk form, hvor der også er plads til litterær traditionsbevidsthed.

Jens Hjøllund