Bevægelser

af Dorte Kappelgaard

Bevægelser

Digtene udspiller sig i spændingen mellem konkrette hverdagssituationer og en abstrakt drømmeagtig sfære. De forener pudsige scener med noget meget almenmenneskeligt og sårbarehed med en stor tillid til livet. Der er substans, sammenhæng og sanselighed i digtene. Og humor. "Jeg fik bare en flue i øret/ forklarer jeg og retter en fold i min nederdel."Anmelderne skrev:
Bevægelser skitserer sindets bevægelser af forskellige årsager, såsom inspiration, frygt, beruselse og at være i flow. En del af digtene beskæftiger sig med frygten for at begive sig ud i noget nyt og tage chancer. Digtet "En dans henover dugen" beskriver døden forklædt som uendeligheden, der har magten og evnen til at bevæge og udslette, men også udfri. Der er også digte om at skrive digte, fx i digtet "Et sted der ikke kun er mit" beskrives ekstasen, en digter kan befinde sig i i en vellykket skriveperiode.
Dorte Kappelgaards første egne digtsamling om bevægelser i sindet, forårsaget af bl.a. frygt, inspiration og beruselse. Digtene kræver en rutineret digtlæser, men giver til gengæld meget ved genlæsning.

Louise Urban Andersen