Me love you big

af Thomas Ahrensbøll Hansen

Me love you big

Thomas Ahrensbøll Hansen (f. 1966) er uddannet cand. mag. i dansk og visuel kultur. Han er redaktionsmedlem af tidsskriftet Øverste Kirurgiske og debuterede i 1999 med digtbogen "Så".

Me Love You Big er sammensat af ord, der for de flestes vedkommende er løftet direkte ud af Ekstra Bladets massageannoncer og ind i en haikuramme.

Om tilblivelsen af Me Love You Big siger Thomas Ahrensbøll Hansen:

"En sommerdag i køen hos købmanden i nærheden af kolonihaven på Amager blev trangen til kombinationen af nyheder og det skriftlige ord for stor. Heldigvis var der hjælp at hente ved kassen i form af publikationer såsom både Se & Hør, Hjemmet, B.T. og Ekstra Bladet, så det var ingen sag at give efter for trangen, men over for hvilken publikation? Som digter og akademiker er jeg ikke nervøs for at sætte den intellektuelle barre højt, når der skal springes hjernegymnastik, så jeg rakte straks ud efter Se & Hør, men stivnede i bevægelsen, da det slog mig, at jeg måske skulle læse noget andet, end jeg plejer. Bare for en gangs skyld. Jeg valgte Ekstra Bladet, eller Ekstra Bladet valgte mig, da et eksemplar af publikationen dumpede ned på kassens automatiske bånd, da jeg rakte ud efter Hjemmet, og inden jeg nåede at opfatte, hvad der var sket, var det sket. Et eksemplar af Ekstra Bladet var af kassens automatiske bånd ført til enden af båndet og opsamlet af den sommerferieafløsende ekspedient, der, efter at have konsulteret en rådgivende kollega med søgende fingre slog prisen ind på kasseapperatet, inden jeg kunne nå at reagere. Tilbage i kolonihaven studerede jeg mit nyindkøb indgående. Efter ca. 3 minutter var jeg omme på de sidste sider, hvor særligt massageannoncerne sprang mig i øjnene. Her mødte jeg Strutnumse Stella, Pil Perlepige, Stina Slavetøs nipset sukkertop, blondinelækkerier, go-go darling, Bahamaladies, Candygirls og mange flere drønuragtige nougatprinsesser i nystartet sommerhumør.
Interessant, tænkte jeg, det er jo allerede næste poesi. De ved det bare ikke. Jeg hjælper dem. Hvis jeg nu lige... sætter det ind i en haikuramme og tæller stavelser, til der er to torsdage i hver uge, tilsætter mine egne ord for at spice det lidt op, og sender det til Jorinde & Joringel, så får dansk litteratur en hot hot boblebadscocktail."

Anmelderne skrev:

"Superslank pornotrold, mandelformede øjne, Århus havn, snefnug" så er stilen lagt. Ordene er fra "Ekstra Bladet", digtformen fra Japan. Modsætningerne i de to elementer er mange, og netop der ligger også det sjove i dette lyriske eksperiment af Thomas Ahrensbøll Hansen Me love you big.

Allan Thomsen Volhøj

Thomas Ahrensbøll Hansen