Sådan og sådan

af Lasse Thorning

saadan og saadan

DER MÅ VÆRE PLADS TIL UVEJR I ALLE DIGTE

Sådan og sådan er en undersøgelse af et meget udbredt dansk udtryk, nemlig 'sådan og sådan'. Sådan og sådan, digtsamlingen, handler om de ting, vi ikke siger, når vi indsætter udtrykket 'sådan og sådan' i en sætning: "Du skal gøre 'sådan og sådan'", "fordi verden er 'sådan og sådan'", "aftalen var 'sådan og sådan'", "jeg sagde 'sådan og sådan'".

I digtsamlingen undersøger Lasse Thorning sit eget 'sådan og sådan'. Hvad er det vi forstår, når vi siger, at tingene er 'sådan og sådan'? Er 'sådan og sådan' alt det, der er indforstået eller underforstået, sandt eller uinteressant i forhold til sætningens helhed?
Er det muligt at anskueliggøre eller eksplicitere mennesketilværelsens 'sådan og sådan'?

Hvordan ville det se ud? Hvordan bevæger det sig, hvis man prøver at indfange det og stanse det ud i en poesi? Måske findes det 'langt inde i mine minder og andre kropsspasmer', eller også er det 'bolig for hundredevis af vildfarne regnestykker', eller måske er det 'aftryk af fedtede barnefingre/der udtværer vokalerne'.

Fra lektørudtalelsen: 

'Der er bestemt en fascinerende poetisk rytme i denne lovende debutsamling, der bør finde plads på større bibliotekers velassorterede lyrikhulder..' 

'...henvender sig til vante lyriklæsere, der interesserer sig for ny dansk lyrik. Kan som eksempel på ny dansk lyrik bruges i forskellige undervisningssammenhænge...'

Sådan og sådan er Lasse Thornings debut. Nogle af digtene har tidligere været trykt i Hvedekorn og på bagsiden af Weekendavisens bogtillæg. I starten af 2012 præsenterede Lasse bogen med en oplæsning på Hovedbiblioteket i København. Han har førhen læst op til en række litteraturfestivaler og -arrangementer. Lasse underviser (støttet af Kunstrådets Huskunsterordning) børn og unge i at skrive og fremføre poesi med egen stemme og udtryk. Han er involveret i en række undervisningsprojekter på skoler landet over.

Sådan og sådan blev i første omgang til i et samarbejde med billedhugger, Benny Forsberg Jensen, i sommeren 2010. Her var ordene stanset ud i aluminiumsskulpturer og del af en udstilling i parken ved Hollufgård i Odense.

Siden tog digtene form og blev Sådan og sådan.

Om forfatteren

Thorning

Lasse er tidligere dansk mester i poetry slam og er aktiv i en lang række spoken word projekter.

Ved siden af at skrive og fremføre digte, arbejder han på at sammensætte ord og lyd i båndsløjfer, loops og musik. I oktober 2011 præsenterede Lasse ny elektropoesi ved Y2KX+1 Live Looping Festival i Santa Cruz, Californien.

Lasse lever af at undervise børn og unge i performance poesi og poetry slam. I den forbindelse modtager han støtte fra Kunstrådets Huskunsterordning.
Han er medstifter af Piip Poesi i/s, som står bag poetry slam i København og litterære projekter ved bl.a. Esbjerg Kunstmuseum, Spoken Word Festvial Odense,  Københavns Museum og et væld af efterskoler og gymnasier i hele landet.

Find ud af mere om Lasse Thorning på lasselasse.dk.