Laila, Leo, Lolita m,fl.

Et persongalleri

af Eva Gro Andersen

Andersen

Læs anmeldelse fra en bogblogger her.

Læs Ole Møllers anmeldelse her.

Prosalyrisk debut

Eva Gro Andersen debuterer på Jorinde & Joringel med en prosalyrisk tekstsamling om mennesker på kant med samfundet og med sig selv. Med sproglig sikkerhed og opfindsomhed tegner Eva Gro Andersen et på én gang humoristisk og kærligt portræt af en række personer, som ikke kender hinanden, men som på hver deres måde føler sig hægtet af det etablerede samfund.

Bogen indeholder 42 korte tekster, og hver tekst portrætterer et menneske. Tilsammen danner tekststykkerne et persongalleri.

Om forfatteren

Eva Gro Andersen (f. 1975) studerer dansk og nordisk litteratur på Københavns Universitet og er ved at skrive speciale om dansk litteratur i tidsrummet 1965-75. Hun har haft skønlitterære tekster i tidsskriftet Apparatur og har skrevet akademiske artikler om dansk litteratur til forskellige tidsskrifter, bl.a. Kritik. Hun har desuden arbejdet i forlagsbranchen, hvor hun har været medredaktør på en række fagbøger, ligesom hun har været redaktør på litteraturtidsskriftet Reception. Som anmelder har hun skrevet om skønlitteratur for magasinet Cover. Senest har hun undervist i Nordisk Litteratur via FOF Taastrup. Hun arbejder desuden som billedkunstner og har bl.a. udstillet på den statsanerkendte censurerede udstilling Kunstnerens Sommerudstilling.

www.evagroandersen.dk

Fakta om bogen

Titel: Laila, Leo, Lolita m.fl.
Forfatter: Eva Gro Andersen
Omslagsillustration og forfatterfoto: Eva Gro Andersen
ISBN: 978-87-7322-216-4
Omfang: 48 sider
Udkom fredag d. 2. september 2011