Døgnfluer på deltid

af Karsten Bjarnholt

doegnfluer paa deltidKarsten Bjarnholt har siden sin debut i 1970 altid ligget lidt skævt i svinget i forhold til tidens poesi, var konkret under modernismen, abstrakt i knækprosaperioden, lidt mere almindelig i 80-erne, end politiet tillader, selvom han dengang var med på holdet som oldboy. Nu er han ung igen og bare sig selv på en munter utilpasset måde: glad om hjertet i digtene og ekstremt nervøs, så digtene ryster på papiret. Det er kun den indædte humor, der får digtene til at blive stående!

Digtene I Døgnfluer på Deltid er på én gang så hverdagsagtige som en støvsuger og ekstremt æstetisk bevidste om deres funktion som – digte! Derfor er digtene lette at ”forstå”, men også provokerende og vanskelige at glemme. De sætter livet i spil. Digtene ”handler altid om noget”.

Hvis du ikke allerede har læst Karsten Bjarnholt, kan du roligt begynde med Døgnfluer på Deltid, den er ikke kedelig.

Karsten Bjarnholt, der er født i 1944, har udgivet 11 digtsamlinger og en roman, Alexander den Lille, har skrevet tekster til klassisk kompositionsmusik og børnesange til klaver og guitar, udgivet digtantologi på kassettebånd med digtere fra 80erne og udgiver i vinteren 2011-12 ”En anden Sophus”, Sophus Claussens frie vers på CD, læst af Nis Bank-Mikkelsen.

Kontakt: 29 24 06 16, kbjarnholt@vip.cybercity.dk og facebook.

Anmeldelser

Uddrag fra anmeldelser:

” – når Karsten Bjarnholt tager fat på sit stof, så finder han sin tone, som fastholder læserens opmærksomhed. Et af virkemidlerne er en forsoren humor” Ole Møller, Flensborg Avis.

”Dyrk Karsten Bjarnholts nye digte” Chr. Graugaard, Politiken

”Det skæve møde mellem den tilsyneladende almindelighed og det opmærksomme blik for anderledesheden i tingene er Karsten Bjarnholts særlige lyriske force” Jørgen Johansen, Berlingske Tidende

”At der kan være langt mellem digt og dagligdag, behøver ikke at være en tragedie. Det kan også betragtes fra en humoristisk side” Thomas Bredsdorff, Politiken

Digtene tematiserer i et enkelt formsprog det genkendelige og hverdagsagtige, men gør det med et æstetisk "twist" som  " i en sprød dialekt" får det tilsyneladende banale og trivielle til at træde frem i en nu og  overraskende belysning.

Jens Hjøllund