Præst pissemand

af Jørgen Dissing Nørgaard

dissing

PRÆST PISSEMAND handler om en ung mand, ved navn Poul. Han kommer fra Nr. Snede, Nr. snede der altid er by night. Moses mig her og Moses mig der, stik mig så noget Tequila!. Den unge mand uddanner sig til præst i København, og falder, på en studietur, for den kære Amelda, der kan sit kram; måske vil han bare gerne krammes.

De flytter til Løkken/Vrå [Lykken/Rå?] sogn, hvor Poul får et vikariat. Men med havet og tankerne og det hele, begynder det for alvor at gå galt, stakkels fyr; Poul blander mere og mere det, der er sønden for livremmen sammen med det, der burde være over skyerne stik nord.

PRÆST PISSEMAND er et total-krucifiks der digter, slapsticker, bagtaler, rimer, smædegrifler, erindrer, sjofler, jodler og sorgskriver om præsten Poul Justesen og hans trinvise undergang. Et forsøg på at skrive en slags historie eller novelle med mindst 15 forskellige typer af digte, er det osse. Det er ikke kønt og kønt er det osse.

Jørgen Dissing Nørgaard (født 1970 på Mors) er digter og cand. mag. i litteratur og filosofi. Til hverdag arbejder han som litteraturformidler på Københavns Hovedbibliotek.

Jørgen Dissing Nørgaards helte er Sophus Claussen, Richard Brautigan, Per Højholt, Søren Ulrik Thomsen og Lars Skinnebach.

Se mere på www.dizzing.com