Hovedperson

af Frederik Bjerre Andersen 

bjerre

Frederik Bjerre Andersen (født 1979) er journalist (cand.comm. og BA i dansk litteratur) og forfatter.

Frederik har siden årtusindskiftet været en del af den litterære scene i Danmark: både som arrangør og litterær performer indenfor poetry slam og poesi-shows .

Senest har han udført ord-installationen Ord i Vejen i Jægersborggade og sammen med kollegaen Jonathan Nielsen skabt 4. kollektioner af P-Shirts, trøjer med unikke poetiske udsagn. I februar 2010 debuterer Frederik i det ansete litterære tidskrift Hvedekorn – i øvrigt i den sidste udgave af magasinet, der udkommer på forlaget Borgen.

Gennem digterfællesskabet Lyrikkanonen stod Frederik i 2003-04 bag Vild West Bøffel Sjow, der underholdt publikum på spillestedet Stengade 30 i København med oplæsninger, interviews, gags og musik. Formen er siden ført videre af Andersen & Nielsens Lyrikkanon, der blandt andet har optrådt på Teater Momentum i Odense, Café Teatret i København og på Roskilde Festival.

Sideløbende var Frederik i en årrække arrangør af poetry slam-scenen i København, først på Kulkaféen, siden på Ideal Bar i Vega. Han har også stået som arrangør og performer til poetry slam på Roskilde Festival, Bogforum i København, BG Banks Litteratouren 2006 og Litteraturfestival i Trekantsområdet.

Til daglig arbejder Frederik Bjerre Andersen som journalist og forsideredaktør på ekstrabladet.dk.
 Om HOVEDPERSONEN

Se mere på www.dizzing.com