Balkoner

af Erik Helger

helger


Om bogen

Balkoner er også episoder fra nogle hjørner af livet.

Om forfatteren

carstenErik Helger er tidligere musiker, har udgivet digte på Jorinde & Joringel, After Hand og Attika. Oversat Ernst Meister's sidste digtsamling fra 1979, Wandloser Raum. Dansk: Vægløst rum, 1996, Edition After Hand. Hovedværk: Quiz om Europas kendteste tegneserie, 1992, Husets Forlag.

Tidligere udgivet på Jorinde & Joringel: Med søer og grønne dale, 1975, Hvide farver, 1982 og 63 digte, 1988.

Anmelderne skrev...

”En helt anden og meget mere stilfærdig stemme besidder Erik Helger, som efterhånden har mange udgivelser bag sig, fra bl.a. J&J og After Hand. Han arbejder med en stærkt koncentreret digtbalance, som når: ”Bølgen står som et insekt / og trækker i sin viljes lygte.” Det er et forfatterskab, der er værd at se nærmere på.
Jesper Elving
 
”Det ordknappe, nøgne, udtryk giver et godt samlet hovedindtryk af samlingen. Men de få ord gør bestemt ikke noget, det er ofte velgørende at læse en enkelt linje og lade tankerne flyve en lille tur inden næste linje ”indtages”, for mig er det en hovedingrediens i poesiens natur. … Dejlig og nemt læst lille samling, hvor tankerne, hvis man vil det, og tør det, får lov til at flyve så højt de vil.”
Carsten Güllich-Nørby