33 års spontane hengivelser

af F. P. Jac

jac

SÅ SKULLE JEG OGSÅ LÆRE HAM AT SNAVE

Med ungdommen kommer flygtigheden, og klikerne af drenge og pigers nysgerrighed, i hver sin ende af sportspladsen samles de, alle absurditeter må ud og gerne digt lidt til.

Tænk han kyssede med lukket mund, tænk jer, han vidste ikke at tungerne skulle slå krøller og spyt sammen, pigerne grinde af en når man hang sin jakke, nikkede til musikken, spøgte med om det mon var en talefejl.

Så troløse og tarvelige glemte man bare hinanden.

Om forfatteren

F. P. Jac

F.P. Jac: 33 års spontane hengivelser. F. P. Jac (f. 1955) døde den 25. december sidste 2008, og ved sin død efterlod han sig blandt andet fragmentet 33 års spontane hengivelser. Han havde aftalt med det genstartede Jorinde & Joringel, at han ville skrive en ny digtsamling med denne titel, og at den skulle udkomme i 2009, 33 år efter at han debuterede på Jorinde & Joringel med digtsamlingen Spontane kalender-blade. Det var hans plan, at digtsamlingen skulle indeholde 33 digte. Desværre nåede han ikke at skrive alle digtene, men de digte, han nåede at skrive, udkommer nu under den planlagte titel.

Samlingen bærer to undertitler, ”Kvindedigte igennem livet” og ”Kvindesanser igennem livet”. Måske var det meningen, at den kun skulle have én undertitel. Men i alle tilfælde drejer det sig om erotiske digte, digte, der alle tager udgangspunkt i møder med kvinder – igennem livet.